Branduri românești pe care să le susții în vremuri de Coronavirus

by
Featured

Wow… n-am mai scris pe blog din cretacic. Iată și un efect pozitiv al carantinei. Mi-a dat un zvâc de inspirație.

Astăzi vreau să vă vorbesc despre câteva dintre brandurile mele românești preferate și de ce e important să le susținem în perioada asta. Virusul va trece dar realitatea crudă este că, problemele nu se vor opri acolo. Deja vedem efectele economice dezastroase ale acestei pandemii iar ele vor continua mult timp de-acum încolo. Nu sunt analist economic, nici vreun expert în afaceri dar sunt receptivă și atentă la ce se întâmplă în jurul meu.

Așadar, pentru cei dintre noi suficient de norocoși că în perioada asta putem să muncim, trăim comfortabil în casele noastre, este important să fim solidari și aproape de semenii noștri care, cu multă muncă, ambiție și un gram de vis, și-au lansat o afacere. Afacere care acum este în pericol și depinde enorm de susținerea noastră. A tuturor.

Mai jos o să vă las o listă cu brandurile care sunt aproape de sufletul meu și de ce. Ce faceți voi cu informația asta, rămâne la latitudinea voastră. Însă eu vreau să vă inspir bunătate, empatie și vibe-uri pozitive.

Stați acasă. Vă pup și vă îmbrățișez!

Andra

  1. Beauty & lifestyle
  • Feel Good Beauty este brandul prietenelor mele dragi Denisa și Sînziana. Niște femei puternice, extraordinare care mă inspiră zi de zi. Produsele sunt magnifice. Gândite și create cu dragoste și pasiune pentru wellness și dragoste de sine. Ingredientele sunt curate, atent alese și puse la un loc aici, în România.
  • Urbantale este creația Irinei Rusu. O femeie extraordinară cu care, deși m-am întâlnit o singură dată, simt că mă cunosc de-o viață. Estetica ei este extraordinar de satisfying și don’t get me started on her dog, Poca. E the cutest thing ever!
  • Cup & Candle este un brand super cute de lumânări care miros genial și care, prin designul și versatilitatea lor, te poartă în amintiri frumoase. Oana Botezatu, fondatoarea brandului nu duce lipsa de creativitate și crează constant colecții inedite. Ba chiar, predă și workshopuri de turnat lumânări, which is on my bucket list după ce ieșim din carantina asta 🙂
  • Diana Cojocaru deși face și bijurerii din ceramică, am ales s-o introduc în categoria aceasta pentru picturile ei sublime. Îmi doresc niște flori pictate de ea sau poate chiar un tatuaj desenat de ea cândva, de ce nu? O artistă extrem de talentată!

2. Bijuterii & fashion

  • Mădălina Andronic este un artist extraordinar. De la picturi sublime la cele mai delicate sweatshirts și bijuterii din ceramică, the woman does it all. E imposibil să intrați la ea pe Instagram sau pe site și să nu va îndrăgostiți de ceva.
  • Moone also known as #ceimaicomozipantofi este brandul co-fondat de frumoasa și carismatica Ioana Dumitrache. O femeie cu o energie extraordinară care face atât de multe lucruri zilnic și are atât de multe talente. Ambiția și determinarea ei sunt o inspirație!
  • Laura Maxim face cele mai frumoase genți și rucsacuri din piele. Are o pasiune nestăvilită pentru arta marochinăriei și a meșteșugului românesc. Toate piesele ei sunt create manual, de artizani români care lucrează zile, dacă nu săptămâni întregi la o singură piesă.
  • Josephine are cele mai delicate bijuterii. Like a baby’s breath. Mereu când mă găsesc în dificultatea de a găsi cadoul perfect pentru o rudă sau o prietenă, mă îndrept către acest brand pentru că, efectiv, n-ai cum să dai greș cu o piesă creată de acest ei.
  • Mădălina Matache face cele mai cool și haioase ilustrații. Ba chiar cu această carantină a creat un tricou de stat în casă care este fabulos!
  • La vie en doré mă face să iubesc fructele de mare. Brosele ei în formă de crevete sau crab sunt adorabile și extrem de elegante în același timp. Cu siguranță niște piese statement care te vor face să te simți extra bougie.
  • Maria Paltin duce arta bijuteriilor ceramice la un alt nivel. Am o piesă de-ale ei primită cadou de la Sînziana de Mărțișor și-mi doresc tot dar mai cu seamă, una dintre inimile ei ceramice care sunt absolutamente divine!

3. Food & more

  • Matchabar Bucharest este locul unde mă simt acasă. Cu siguranță ați fost măcar o dată în vizită sau cel puțîn, ați văzut o postare cu tapetul lor minunat cu flamingo. Un business creat de la 0 cu finanțe proprii, fără investitori sau fonduri europene de către un cuplu de oameni minunați pe care am onoarea să îi numesc prieteni. Cu mâna pe inima vă spun că sunt printre cei mai onești și muncitori oameni pe care i-am cunoscut până acum. De curând și-au mutat o parte din activitate în online așa că, dacă sunteți amatori de matcha adevărată (nu ce vedeți pe la Starbucks), va invit să aruncați un ochi pe site-ul lor.
  • Fika18 Croissanterie are cele mai delicioase croissante pe care le-am gustat vreodată. Să vă mai zic și că au un croissant cu fistic? De care eu sunt obsedată?! Atât croissantele cât și cremele sunt preparate în laboratorul lor propriu cu ingrendiente premium. Momentan livrează și la domiciliu iar eu cred că bucurie mai mare pentru un brunch indoors nu există.
  • Tartelicious este locul minunat de lângă biroul meu. Da, știu. I’m lucky like that. Nu puține au fost prânzurile în care eu și colegii mei ne-am delectat cu bunătățile lor. Fetele de la Tartelicious au o energie molipsitoare și toată lumina aceea veselă se transpune și în preparatele lor artizanale.
  • Sweetology este locul cu înghețată yummy (iar vă zic de fistic!) și cheesecake-uri fabuloase care vă satisface pofta de dulce și în izolare. Puteți să comandați de la ei prin Uber Eats, Glovo sau Food Panda.

2 Responses
  • Irina Coffentropy
    aprilie 14, 2020

    Iiii, mulțumesc frumos, draga mea <3 Means a lot!
    Las că trece balamucul și poate ne mai vedem la o cafea în capitală sau dacă ai drum pe la Cluj, abia aștept

    • Andra Melinte
      aprilie 15, 2020

      Doamne ajuta sa ne vedem cu bine! Te imbratisez cu drag! <3